Fondul de investitii Axxess Capital intra in actionariatul Elefant

Fondul de investitii Axxess Capital intra in actionariatul Elefant

Retailerul online Elefant a finalizat recent o noua runda de investitii de 5.5 milioane de euro. In actionariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital, care a devenit actionar minoritar semnificativ.,La noua runda de investitii a participat si Catalyst Romania care intrase in actionariat in 2014.  Finalizarea tranzactiei este conditionata de obtinerea acordului Consiliului Concurentei. organizatie specializata in administrarea de fonduri cunoscuta pentru implicarea sa in diverse entitati locale, atat din industria IT, cat si din retail, domeniul financiar-bancar sau al constructiilor.

Investitia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de crestere de peste 580% pe care Elefant il are in prezent. Mai mult, Elefant va beneficia de expertiza specifica ape care noului investitor o are in retail.

In decursul celor 6 ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investitii, in actionariatul sau intrand, alaturi de Fribourg Capital, acționar fondator majoritar si fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners si acum EEAF. Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Am crezut in acest proiect inca de la inceput si ne bucuram ca dupa 6 ani, Elefant este retailerul online cu cea mai rapida crestere in eCommerce-ul din Romania si Republica Moldova. Suntem dornici in continuare sa sprijim activ dezvoltarea Elefant”, a declarat domnul Ion Sturza, Presedinte al Fribourg Capital.

“Ma bucur ca exista in Romania fonduri de investitii care impartasesc viziunea de crestere a industriei eCommerce. Noua investitie va fi alocata dezvoltarii de tehnologie si extinderii in CEE”, a declarat domnul Dan Vidrascu, CEO al Elefant.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital, a adăugat:EEAF si-a propus sa aduca expertiza si capitalul pentru a sprijini compania în următoarea etapă de dezvoltare. Avem incredere ca echipa de management este capabila sa profite de cresterea pietei de retail online si consideram ca Elefant are potentialul sa se distanteze de restul competitorilor, devenind numarul doi autoritar in piata.”

Elefant a fost lansat in mediul online din Romania ca o librarie online in 2010, reusind in cei 6 ani de la infiintare sa devina unul dintre cei mai mari retaileri online generalisti din Romania. In 20145-2016, compania a cunoscut o extindere puternica prin dezvoltarea rapida a ofertei sale de produse, la preturi competitive precum si prin diversificarea modalitatilor de livrare, prin infiintarea a 18 puncte de livrare in 6 orase din tara., Un alt pas important in dezvoltarea retailer-ului a fost dar si prin extinderea prezentei sale in Republica Moldova.

Despre elefant.ro

Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 600.000 de clienți o gamă existinsă de produse cu livrare prin curier sau în cele peste 18 puncte de livrare din București și din țară. Fondat în 2010, Elefant s-a extins recent și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova și un magazin online local elefant.md.

Despre Fribourg Capital

Fribourg Capital  este un fond de private equity și venture capital cu sediul în București și operațiuni în Europa de Est și CSI. Compania înregistrează un istoric sănătos, probat de proiectele sale apreciate ca fiind lideri în industriile specifice. Fribourg Investments duce noțiunea de investiții pentru creștere la un nou nivel. În filozofia noastră, investițiile în companii aflate în ascensiune din sectoare ale economiei cu creștere puternică reprezintă doar o parte a abordării noastre. Ne asumăm responsabilitatea de a susține și de a lucra alături de echipele de management pentru articularea strategiilor care aduc valoare pe termen lung și pregătesc investițiile pentru vânzări ulterioare cu beneficii însemnate. Portofoliul Fribourg Investments include companii care activează în domenii precum IT&C, real estate, resurse naturale, producție industrială și agricultură.

Despre Axxess Capital

Axxess Capital este un consultant investitional independent cu peste 15 ani de experienta pe piata investitiilor de capital mici si mijlocii din Europa de Sud-Est si care a acordat consultanta investitionala pentru trei fonduri de investitii cu capital de peste 250 milioane de euro. Echipa Axxess Capital a acordat asistenta pana in prezent in peste 35 de achizitii de companii si in peste 27 de vanzari de companii, sustinind cresterea si dezvoltarea unor societati din sectoare cum sunt servicii financiare, industria prelucratoare, IT, retail specializat, bunuri de consum etc.

Emerging Europe Accession Fund este un fond regional de investitii cu capital de 70 milioane de euro, orientat cu precadere spre valorificarea oportunitatilor de investitii cu potential mare de crestere în România și Bulgaria, precum și în alte tari din Europa de Sud-Est. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați siteul: www.axxesscapital.net.

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. Suntem specialişti în expansiune internaţională: sprijinim firmele locale să devină lideri regionali, ajutăm companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Investitori în fondurile 3TS, totalizând peste 300 de milioane de euro, includ printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.3tscapital.com.

Despre JEREMIE

JEREMIE este acronimul utilizat în perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finanțate din fonduri structurale. În România, inițiativa JEREMIE a fost finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013.

În România, în afară de instrumentul de capital de risc, iniţiativa JEREMIE a sprijinit IMM-urile cu credite în valoare de peste 500 de milioane de euro, prin instrumentele de garanție de portofoliu și, mai recent, cel de creditare cu dobândă subvenționată, care mai are resurse disponibile până in luna august.