Fondul Catalyst România și GECAD Group investesc în Smart Bill

Comunicat de presă
București, 9 martie 2016

Fondul Catalyst România și GECAD Group investesc în Smart Bill, liderul pieței de facturare.

Peste 2 miliarde EUR sunt facturate anual prin Smart Bill

Catayst România, fondul local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României și finanțat prin inițiativa JEREMIE, alături de GECAD Group se alătură acționariatului companiei Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare. Pentru această rundă de finanțare, fondurile totale puse la dispoziție de către cele două fonduri depășesc un milion EUR.

Lansat în 2007 de către Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățână, Smart Bill este cel mai utilizat program de facturare și gestiune contabilă din România. În prezent, serviciul este folosit de peste 33.000 de clienți ce emit un milion de facturi lunar, facturând prin intermediul acestuia peste două miliarde EUR anual. Din anul 2014, sistemul Smart Bill este accesibil și în cloud, oferind acces permanent și independent de locație către mai mulți utilizatori simultan, aceștia având posibilitatea de a emite facturi, chitanțe, avize și proforme în mai puțin de 30 de secunde. De asemenea, platforma permite operarea de pe dispozitive mobile (telefoane performante și tablete), interconectarea cu alte aplicații, utilizatorii beneficiind de un grad de securitate sporită.

“Suntem încrezatori că Smart Bill poate să crească în continuare foarte rapid, peste avansul pieței de servicii cloud pentru afaceri din România. Evoluția accelerată este potențată de investiția realizată, precum și de echipa excelentă de antreprenori și management”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director al 3TS Catalyst România, cel mai activ fond de investiții dedicat IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT) de pe piața locală.

Pentru Smart Bill, această investiție înseamnă trecerea la un alt nivel. Pe lângă aportul de capital, un mare câștig îl constituie faptul că îi vom avea alături pe Marius Ghenea și Radu Georgescu, doi antreprenori cu renume și experiență în construirea de companii valoroase de la zero. Ei ne vor ajuta, cu siguranță, să luăm cele mai bune decizii. Obiectivul pentru următorii ani este de a ne consolida poziția de lideri ai pietei de facturare și gestiune cloud din România, dar și urmărirea de alte oportunități, cum ar fi facturarea electronică sau chiar intrarea pe alte piețe emergente, similare cu piata românească.”, a completat Radu Hasan, Director General al companiei Smart Bill. 

3TS Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Catalyst România susține IMM-urile autohtone care activează în special în domeniile TMT cu investiţii cuprinse între 200.000 EUR şi 2.000.000 EUR. Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. Suntem specialişti în expansiune internaţională: sprijinim firmele locale să devină lideri regionali, ajutăm companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Investitori în fondurile 3TS, totalizând peste 300 de milioane de euro, includ printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.3tscapital.com  

Despre GECAD Group

GECAD Group investește în companii cu potențial ridicat de creștere, cu capacitatea de a inova și de a oferi idei și produse noi pe piețele lor. GECAD Group se concentrează în principal pe companiile de software și hi-tech, inclusiv software de securitate, tehnologii cloud, eCommerce și metode de plată. Criteriul cheie pentru o investiție constă într-o foaie de parcurs credibilă a tehnologiei pentru a sprijini produsele care sunt inovatoare și au potențialul de implementare la nivel global. Printre altele, GECAD Group a ieșit cu succes din trei dintre investițiile sale majore: RAV Antivirus achiziționat de Microsoft în 2003, Gecad ePayment International de Naspers în 2010 și în 2013, Francisco Partners companie de private equity a achiziționat Avangate. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.gecad.com.

Despre JEREMIE

JEREMIE este acronimul utilizat în perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finanțate din fonduri structurale. În România, inițiativa JEREMIE  fost finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013.  În România, în afară de instrumentul de capital de risc, iniţiativa JEREMIE a sprijinit IMM-urile cu credite în valoare de peste 500 de milioane de euro, prin instrumentele de garanție de portofoliu și, mai recent, cel de creditare cu dobândă subvenționată, care mai are resurse disponibile până in luna august.

Despre FEI

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI), parte din grupul Băncii Europene de Investiții,  este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanțare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 8,8 miliarde euro la sfârşitul anului 2014. Cu participaţii în peste 500 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2014, 5,6 miliarde euro, poziționând FEI ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri. Pentru mai multe informatii despre FEI, vizitati www.eif.org.

Despre Smart Bill

Conform indicatorilor financiari, Smart Bill este cel mai de succes program de facturare si gestiune din Romania. Lansat in anul 2007, soluatia oferta de companie a fost achizitionata pana in prezent de peste 33.000 de clienti din sfera IMM, PFA, care emit peste 1 milion de facturi lunar si factureaza peste 2 miliarde de euro anual prin intermediul solutiei. Smart Bill asigura managementul intregului proces de facturare si, dupa caz, de gestionare a stocurilor, precum si de emitere a documentelor contabile aferente operatiunilor de gestiune. In ultimii doi ani, compania a reinvestit din fonduri proprii peste 500.000 de euro in dezvoltarea Smart Bill Cloud, cea mai noua versiune a produsului. Aceastas este accesibila de pe orice dispozitiv conectat la Internet, de catre oricati utilizatori, concomitent oferindu-le astfel clientilor mobilitate si accesibilitate maxima, precum si siguranta sporita a datelor.


Contacte de presă:

Catalyst Romania

Marius Ghenea
Investment Director
Tel: +40 722 230 925
E-mail: mghenea@3tscapital.com

Smart Bill

Radu Hasan
CEO
Tel: +40 724 253 780
E-mail: radu.hasan@smartbill.ro