Catalyst România finanțează dezvoltarea Marketizator cu 1 mil. EUR

Comunicat de presă
București, 5 aprilie 2016

Catalyst România finanțează dezvoltarea Marketizator cu 1 mil. EUR și marchează cea de-a noua investiție

Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital va investi 1 mil. EUR în start-up-ul românesc de tehnologie Marketizator, specializat în servicii de optimizare a ratei de conversie (CRO – conversion rate optimization). O premieră pe piața locală datorită finanțării din fonduri europene prin inițiativa JEREMIE, Catalyst România își consolidează poziția pe piață, extinzând prin Marketizator seria de investiții din care mai fac parte Vola.ro, Elefant.ro, VectorWatch, AvocatNet.ro, SmartBill și alte IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT).

Serviciile Marketizator permit departamentelor de marketing să identifice și să valorifice factorii care determină creșterea ratei de conversie pe website. Platforma sa CRO facilitează înțelegerea vizitatorilor prin intermediul chestionarelor, colectarea de lead-uri prin interacțiune personalizată, precum și testarea de lay-out-uri de website fără a fi nevoie de suport IT.

Recunoscută pe piața globală de CRO și activă cu vânzări SaaS (software as a service) pe mai multe continente, Marketizator este una dintre cele mai dinamice afaceri din domeniu. Compania înregistrează creșteri anuale ale veniturilor de 400%, asigurând servicii pentru mai mult de 7000 de utilizatori si pentru clienți precum Forbes, OLX, Orange, Provident, Samsung, Telekom și mulți alții.

“Marketizator este un business care generează deja venituri la nivel internațional și un challenger recunoscut pe piața globală de CRO, grație platformei sale cu soluții disponibile sub un singur acoperiș. Vedem un potențial extraordinar de creștere a companiei și ne așteptăm ca în trei ani cifra de afaceri să crească de zece ori, valorificând, cu sprijinul investiției Catalyst, oportunitățile deja identificate în numeroase piețe precum Brazilia, Japonia, SUA, Rusia și altele”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst România.

“Marketizator este un business care generează deja venituri la nivel internațional și un challenger recunoscut pe piața globală de CRO, grație platformei sale cu soluții disponibile sub un singur acoperiș. Vedem un potențial extraordinar de creștere a companiei și ne așteptăm ca în trei ani cifra de afaceri să crească de zece ori, valorificând, cu sprijinul investiției Catalyst, oportunitățile deja identificate în numeroase piețe precum Brazilia, Japonia, SUA, Rusia și altele”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst România.

3TS Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Marketizator devine cea de-a noua investiție pentru Catalyst România și a zecea pe piața locală pentru 3TS Capital Partners, administratorul fondului. Este o performanță care ne poziționează drept cei mai activi investitori în zona de tehnologie din România și ne detașează considerabil prin portofoliul numeros și diversificat de companii de tehnologie”, a încheiat Marius Ghenea.

Marketizator urmează șirului de investiții realizate de către Catalyst România din care fac parte  Smart Bill,  Vector Watch, www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro, GHG, www.vola.ro și 123ContactForm. Fondul susține IMM-urile autohtone care activează în special în domeniile TMT cu investiţii cuprinse între 200.000 EUR şi 2.000.000 EUR. Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

Despre Marketizator

Marketizator este un start-up de tehnologie fondat în 2013 de către Valentin Radu, CEO al companiei, cu scopul de a permite specialiștilor de marketing testarea opțiunilor de optimizare fără suport IT. Marketizator a câștigat de-a lungul timpului premii care îi confirmă soluția inovatoare, printre care Startup Rally, Webstock Awards, Which Test Won, Euro Cloud și G2Crowd. În prezent, compania este activă cu birouri partenere în Olanda, Italia și Polonia și urmărește să își extindă prezența și pe alte piețe.  Pentru mai multe informații consultați  www.marketizator.com

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. Suntem specialişti în expansiune internaţională: sprijinim firmele locale să devină lideri regionali, ajutăm companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Printre investitorii în fondurile 3TS, care totalizează peste 300 de milioane de euro, se numără printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.3tscapital.com.   

Despre JEREMIE

JEREMIE este acronimul utilizat în perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finanțate din fonduri structurale. În România, inițiativa JEREMIE a fost finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013.  În România, în afară de instrumentul de capital de risc, iniţiativa JEREMIE a sprijinit IMM-urile cu credite în valoare de peste 500 de milioane de euro, prin instrumentele de garanție de portofoliu și, mai recent, cel de creditare cu dobândă subvenționată, care mai are resurse disponibile până in luna august.

Despre FEI

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI), parte din grupul Băncii Europene de Investiții,  este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanțare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 8,8 miliarde euro la sfârşitul anului 2014. Cu participaţii în peste 500 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2014, 5,6 miliarde euro, poziționând FEI ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri. Pentru mai multe informatii despre FEI, vizitati www.eif.org.


Contacte de presă:

Catalyst România

Marius Ghenea
Investment Director
Tel: +40 722 230 925
E-mail: mghenea@3tscapital.com

Marketizator

Valentin Radu
CEO
Tel: +40 724 253 780
E-mail: : valentin@marketizator.ro

Press Contact:
Răzvan Năstase, Free Communication
Tel: +40 (0) 752 111 724
E-mail: razvan.nastase@freecomm.ro