Fondul Catalyst România investește peste 1 mil. EUR în 123ContactForm

Comunicat de presa
Bucuresti, 11 iunie 2015

Finanțat prin JEREMIE și gestionat de către 3TS
Fondul Catalyst România investește peste 1 mil. EUR în compania de cloud software 123ContactForm

Catayst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), a achiziționat un pachet minoritar în cadrul 123ContactForm, companie care dezvoltă produse software de formulare și survey-uri pentru companii și ONG-uri la nivel global. Majorarea de capital va ajuta 123ContactForm să dezvolte produse noi, să intensifice eforturile de marketing și să extindă echipa.

123ContactForm a fost fondată în 2010 ca o companie care dezvolta software ușor de utilizat pentru creatorii de formulare. Din echipa inițială au facut parte Florin Cornianu (CEO) și Tudor Bastea (CTO), din 2011 alăturându-se și Adrian Gheara în calitate de consultant și membru al board-ului, în urma unei investiții acordate companiei. Cu sediul în Timișoara și cu o echipă de 42 de membri, 123ContactForm oferă instrumente simple pentru construirea formularelor online cu functionalități bogate, de la opțiuni de design, la plăți și gestionare a datelor. Distribuite ca soluții cloud SaaS (Software as a Service), serviciile sunt utilizate în principal de piețele anglofone – SUA, Canada, Marea Britanie și Australia – precum și de către clienți din țări vorbitoare de limba spaniolă din întreaga lume.

“123ContactForm este o companie solidă, cu un bun management și cu o creștere rapidă, care are un potențial deosebit de a continua dezvoltarea la nivel global. Investiția se potriveste perfect profilului Catalyst România – de a susține o companie românească de tehnologie cu creștere ridicată și cu un istoric de vânzări globale pentru produse software adaptabile. Suntem bucuroși să susținem procesul de dezvoltare al 123ContactForm și avem încredere în succesul companiei pe termen lung”, a declarat Marius Ghenea, Catalyst România.

“Am reușit să crestem și să ne dublam cifra de afaceri de la an la an doar prin resurse personale și din veniturile companiei. Cu toate acestea, înțelegem că un investitor puternic de venture capital ne poate ajuta să ne maximizăm potențialul. Prin urmare, suntem foarte încântați să avem alături de noi echipa experimentată a 3TS Catalyst România, ca partener care iși asumă riscurile afacerii și ne oferă sprijin financiar, expertiză și îndrumare strategică”, a completat Florin Cornianu, fondator și CEO 123ContactForm.

Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Suntem foarte încântați de extinderea portofoliului de investiții al Catalyst România. Suntem încrezători că noua investiție transmite un semnal pozitiv IMM-urilor – JEREMIE este o resursă valoroasă de finanțare și orientare strategică, care sprijină dezvoltarea companiilor din tehnologie, media și telecomunicații “, a incheiat Hubert Cottogni, Head of Mandate Management al FEI.

Pe lângă 123ContactForm, Catalyst România a asigurat finanțare și pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro și Green Horse Games. Fondul susține IMM-urile autohtone care activează în special în domeniile TMT cu investiţii cuprinse între 500.000 EUR şi 2.000.000 EUR. Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

Despre JEREMIE

 JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este o iniţiativă comună a Comisiei Europene (Direcţia Generală Politici Regionale) şi a Băncii Europene de Investiţii (din care face parte Fondul European de Investiţii), care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană. În România, inițiativa JEREMIE este finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 1 “Producţie inovatoare şi eficientă din punct de vedere ecologic” – Aria de intervenţie 1.2 “Acces la finanţare pentru IMM-uri”. În România, în afară de private equity, iniţiativa JEREMIE a sprijinit cu aproape 200 de milioane de euro împrumuturi ale IMM-urilor prin instrumentul de garanţie de portofoliu implementat prin trei bănci locale, şi a lansat recent un instrument de creditare cu dobândă subvenţionată implementat de patru bănci româneşti.

Despre FEI

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI) este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanțare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 7,9 miliarde euro la sfârşitul anului 2013. Cu participaţii în peste 435 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2013, 5,6 miliarde euro în peste 300 de operaţiuni, poziționând Fondul ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri.

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. Suntem specialişti în expansiune internaţională: sprijinim firmele locale să devină lideri regionali, ajutăm companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Investitori în fondurile 3TS, totalizând peste 300 de milioane de euro, includ printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.3tscapital.com.   


Razvan Nastase
tel. 0752 111 724
razvan.nastase@freecomm.ro

image