Catalyst România susține dezvoltarea SmartDreamers

Catalyst România susține dezvoltarea SmartDreamers, a zecea companie care primește investiții din partea fondului prin inițiativa JEREMIE

Comunicat de presă
București, 6 septembrie 2016

  • Companiile din portofoliul fondului au crescut în medie cu 60%

Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital, va investi 700 mii EUR în platforma de recrutare SmartDreamers și în planurile sale de extindere regională. Compania reprezintă ce-a zecea investiție realizată din fonduri europene puse la dispoziție prin inițiativa JEREMIE și marchează finalizarea perioadei inițiale de investiții a fondului Catalyst România.

Fondată în 2014 de către Adrian Cernat, Mihai Ceușan și Marius Huza, SmartDreamers este utilizată în prezent în Romania și Ungaria de peste 2.000 de companii și peste 100.000 de candidați. Spre deosebire platformele clasice, SmartDreamers conectează companiile și candidații prin strategii de marketing targetate, cu predilecție pe canalele de social media. Pe lângă abordarea activă, această strategie ajută companiile în dezvoltarea brandului de angajator. În 2015, SmartDreamers a lansat aplicația de recrutare InRecruit, care ajută companiile să gestioneze cu ușurință întreg procesul de recrutare, de la postarea job-urilor pe multiple platforme cu un singur click – proces redus prin InRecruit de la câteva ore la câteva minute -, la gestionarea paginii de cariere și a tuturor CV-urilor, indiferent de surse. 

“Această rundă de investiție, care vine după alte două realizate de către business angels, ne permite să accelerăm dezvoltarea afacerii pe piețele din România și Ungaria, precum și să deschidem operațiunile în noi piețe din ECE. Ne dorim ca orice companie, indiferent de dimensiune, să aibă acces la o soluție de recrutare completă și eficientă , motiv pentru care o mare parte din investiție va fi direcționată către dezvoltarea produselor SmartDreamers și InRecruit”, a declarat Adrian Daniel Cernat, CEO SmartDreamers.

Este a zecea investitie activa a fondului Catalyst Romania si ne bucuram sa investim intr-o alta companie romaneasca de tehnologie, de data aceasta un business din segmentul solutiilor online de recrutare, o companie care a fost infiintata si se dezvolta la Tg. Mures si care completeaza frumos portofoliul de investitii al fondului nostru”, a completat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst România.

3TS Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul este cel mai activ investitor din România după numarul de companii din sectorul IT și tehnologie în general. Companiile care au primit investiții sunt lideri naționali în domeniul lor de activitate, fie challenger-i regionali sau globali. Catalyst România a investit ca. 10 milioane EUR începând cu anul 2013, contribuind prin capital, know-how, asistență și acces la experți la creșteri anuale ale companiilor din portofoliu în medie peste 60% și la crearea a peste 300 de locuri de muncă.

Despre SmartDreamers

SmartDreamers conectează companiile și candidații prin strategii de marketing targetate, cu predilecție pe canalele de social media. În 2015, SmartDreamers a lansat aplicația de recrutare InRecruit, care ajută companiile să gestioneze cu ușurință întreg procesul de recrutare, de la postarea job-urilor pe multiple platforme cu un singur click – proces redus prin InRecruit de la câteva ore la câteva minute -, la gestionarea paginii de cariere și a tuturor CV-urilor, indiferent de surse. www.smartdreamers.ro   

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. Suntem specialişti în expansiune internaţională: sprijinim firmele locale să devină lideri regionali, ajutăm companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Printre investitorii în fondurile 3TS, care totalizează peste 300 de milioane de euro, se numără printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.3tscapital.com.   

Despre JEREMIE

JEREMIE este acronimul utilizat în perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finanțate din fonduri structurale. În România, inițiativa JEREMIE a fost finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013. În România, în afară de instrumentul de capital de risc, iniţiativa JEREMIE a sprijinit IMM-urile cu credite în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro prin instrumentele de garanție de portofoliu de creditare cu dobândă subvenționată, care mai are resurse disponibile până in luna septembrie 2016.

Despre FEI

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI), parte din grupul Băncii Europene de Investiții,  este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanțare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 8,8 miliarde euro la sfârşitul anului 2014. Cu participaţii în peste 500 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2014, 5,6 miliarde euro, poziționând FEI ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri. Pentru mai multe informatii despre FEI, vizitati www.eif.org


Contact de presă:

FEI
Răzvan Năstase
Free Communication
tel. 0752 111 724
email: razvan.nastase@freecomm.ro