Catalyst Romania a facut un exit de success din investitia VectorWatch

Catalyst Romania, fondul de investitii de private equity si venture capital destinat Romaniei, a anuntat ca una dintre companiile din portofoliul sau, VectorWatch, a fost achizitionata de catre FitBit. Catalyst Romania a investit in Vector Watch in anul 2015, oferind apoi in continuare suport si know-how pentru dezvoltarea companiei pana in prezent.

Lansata de catre Andrei Pitis, Fondator si CTO, compania VectorWatch a reusit sa imbine talentul IT din Romania cu expertiza de business a directorilor sai executivi, printre care ii amintim pe Joe Santana (fost CEO al Timex), Steve Jarvis (fost director de creatie al Nike Fuelband) si Ron Spencer (fost COO al companiilor Bulova si Fossil).

Compania a finalizat mai multe runde de investitii de Venture Capital, insumand $12 Millioane, investitiile fiind orientate spre dezvoltarea si construirea unui smartwatch prevazut cu ecran e-ink LCD, cu un sistem de operare personalizat si o baterie care sa aiba autonomie de 30 de zile. Compania a dezvoltat de asemenea o aplicatie de control compatibila cu telefoanele cu sisteme de operare iOS, Android si Windows.

VectorWatch a anuntat achizitia de catre FitBit cu urmatoarea declaratie oficiala:

“Smartwatch-ul magic cu o baterie autonoma 30 de zile”, “design luxos”, “ceas elegant”, “un produs stilat si tehnologizat”. Acestea sunt doar cateva dintre cuvintele pe care dumneavoastra, clientii nostri, le-ati folosit pentru a va referi la Vector Watch incepand cu lansarea din 2015. Datorita feedback-ului si a sugestiilor dumneavoastra am reusit in timp sa imbunatatim si sa crestem constant valoarea produsului nostru.   

Astazi ne bucuram sa anuntam ca atat echipa cat si platforma software VectorWatch se alatura FitBit, liderul pe piata “connected health and fitness”. Credem ca astazi este o zi de referinta, un punct din care vom incepe sa construim noi produse cu caracteristici  si experiente minunate, incorporand atat know-how cat si tehnologia unica VectorWatch in comunitatea globala si experienta FitBit.

Scopul nostru este sa ne integram cat mai repede in familia FitBit, fara efecte asupra dumneavoastra, clientii nostri. Smartwatch-ul Vector isi va pastra functionalitatea si caracteristicile. Va veti putea bucura in continuare de experienta Vector: un smartwatch cu o viata a bateriei de 30 de zile, fete customizabile ale ceasului. Nu vom adauga insa noi caracteristici (nici de natura software nici hardware).

Echipa noastra de Relatii cu Clientii va continua sa raspunda nevoilor si intrebarilor dumneavoastra legate de produsul Vector Watch prin intermediul canalelor cu care v-am obisnuit: la adresa support@vectorwatch.com sau prin pagina dedicata de suport. In plus, toate garantiile si alte specificatii hardware vor fi in continuare responsabilitatea echipei de suport VectorWatch.

A fost o calatorie impresionanta si va multumim tuturor pentru entuziasmul si dedicarea fata de produsul nostru. Inca de la inceput am nazuit sa va oferim un smartwatch elegant si eficient, ramanand fideli crezului nostru: creeaza un ceas care iti va oferi timp pentru lucrurile cu adevarat importante. Si nu am fi putut ajunge aici fara ajutorul dumneavoastra.

Multumim pentru experienta minunata, din care am invatat atat de multe. Suntem increzatori in viitorul nostru impreuna.

Echipa VectorWatch”

Despre Catalyst Romania

Catalyst Romania este primul fond de investitii de private equity si venture capital destinat Romaniei. Sustinut din start de 3TS Capital Partners, unul dintre liderii pe piata europeana de profil, Catalyst Romania este in principal finantat de catre Fondul European de Investitii prin initiativa Jeremie, co-finantata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Catalyst Romania este manageriat in prezent de o echipa locala aflata in Romania si are ca scop identificarea si finantarea investitiilor in IMM-uri din sectoarele Tehnologie Media si Telecom aflate in etapa initiala de crestere, cu valori cuprinse intre €200,000 si €2,000,000.