Catalyst România II a finanțat SeedBlink cu 1,2 milioane de euro, ca lead-investor în runda serie A de 3 milioane de euro

COMUNICAT DE PRESA

București, 8 iulie 2021 

  • Viziune: modelarea viitorului tehnologic al Europei, extindere în UE din a doua jumătate a 2021
  • Democratizarea accesului la investiții în companii private tech inovatoare din Europa
  • Pekka Mäki si Ted Cominos se alătură echipei de Board of Advisors

Catalyst România Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, avându-l pe Marius Ghenea ca Managing Partner – se alătură demersurilor SeedBlink de a se extinde în Europa și de a susține ecosistemul de startup-uri tehnologice, printr-o investiție de 1,2 milioane euro ca lead-investor în runda serie A demarată de SeedBlink la finalul lunii mai.

SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, a obținut deja, ca parte din seria A, suma de 1,1 milioane euro prin equity crowd-investing într-un timp record, la sfârșitul lunii mai, pe propria platformă. Restul finanțării au provenit de la Catalyst România Fund II și alți investitori instituționali. Tranzacția a fost asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu. 

“Catalyst România are un istoric dovedit de investiții în companii de tehnologie și joacă un rol activ în a conduce companiile spre exituri de succes. SeedBlink are potențialul de a îndepărta barierele tradiționale ale procesului de finanțare, atât pentru investitori, cât și pentru start-up-urile de tehnologie din întreaga Europă. Creșterea platformei și a piețelor adresate va deschide oportunitatea pentru mai mulți participanți, atât fondatori cât și investitori retail, să beneficieze de această democratizare. Suntem entuziasmați să susținem echipa SeedBlink în această misiune”, afirmă Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst România.

Viziune: extindere în Uniunea Europeană începând din T3 2021

Viziunea SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să îmbine audiența crowd-ului, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

De curând, în Board of Advisors condus de Radu Georgescu s-au alăturat Ted Cominos Jr, avocat corporate din Chicago cu peste 20 de ani de experiență în M&A, cross border, private equity/ venture capital și Pekka Mäki, Managing Partner 3TS Capital Partners cu expertiză în venture capital și pasionat de viitorul investițiilor în Europa.

Democratizăm investițiile private în startup-uri pentru investitori individuali și ne dorim să punem la dispoziția lor cele mai bune instrumente pentru managementul strategiei de portfoliu și infrastructura pentru a beneficia de aceleași avantaje și bune practici din venture capital. Această rundă confirmă încrederea în viziunea și potențialul SeedBlink de a accelera inovația tech în Europa prin susținerea antreprenorilor la început de drum cu «smart money»” a declarat Radu Georgescu, chairman of Board of Advisors în cadrul SeedBlink.

Rezultate remarcabile în primele 19 luni de activitate

Cu o comunitate de 6.000 de investitori din 15 țări, SeedBlink a lansat 47 de campanii de finanțare în ultimele 19 luni, ajutând startup-uri tech, inclusiv propria platformă, să atragă investiții totale de peste 21 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri VC (49% din suma prin equity crowdfunding).

***

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune să democratizeze procesul de investiții prin a îmbină vizibilitatea adusă de crowdfunding, flexibilitatea business angels și expertiză VC într-o platforma online.

Despre Catalyst Romania

Catalyst România este un investitor de capital de risc în companiile românești de tehnologie care au potențialul de a deveni lideri regionali sau provocatori globali. Catalyst România a fost administratorul fondului care a strâns primul fond de risc românesc susținut de inițiativa JEREMIE România în 2012. Echipa, formată din Marius Ghenea, Alin Stanciu, Jozsef Kover, Alina Georgescu și Antonela Dragomir, va continua să vizeze în primul rând investițiile în sectoare de creștere ridicată, inclusiv tehnologie și internet, mass-media și comunicații și servicii cu tehnologie. Catalyst România este susținut de 3TS Capital Partners, care servește ca o extensie a echipei Catalyst și oferă suport de expansiune internațională pentru companiile din portofoliu din Europa și SUA. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați www.catalystromania.com.

Despre EIF

Fondul european de investiții face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa prin acces la finanțare. EIF dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. Prin rolul său, EIF promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Despre Programul de acțiuni InnovFin

Programul InnovFin Equity – administrat de EIF – face parte din „InnovFin – Finanțarea UE pentru inovatori”, o inițiativă lansată de Comisia Europeană (CE) și Grupul BEI în cadrul Orizont 2020. InnovFin Equity oferă investiții de capital și co-investiții către sau alături de fonduri de investiții, concentrându-se asupra companiilor aflate în stadiile incipiente de dezvoltare, care operează în sectoare inovatoare acoperite de Orizont 2020. Scopul este dezvoltarea unui portofoliu extins de fonduri, mobilizând 4-5 miliarde de euro de investiții în întreprinderi înființate sau active în țările asociate UE și Orizont 2020.

Despre Jeremie România

JEREMIE România este un set de instrumente financiare finanțat inițial din fonduri structurale ale României din perioada de programare 2007-2013. La finalul perioadei de programare, în temeiul unui nou acord semnat în septembrie 2020, FEI continuă să gestioneze, pentru și în numele Guvernului României, fonduri rambursate din implementarea inițială, denumite Resurse Rambursate JEREMIE.

***

Contact:

Marius Ghenea
Managing Partner – Catalyst Romania

+ 40 744332767
office@catalystromania.com