Catalyst Romania conduce o rundă de investiții de 4 milioane de euro în Hunch, startup-ul de automatizare de marketing care a înregistrat o creștere de 400% în ultimele 18 luni

Catalyst Romania, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, susținut de 3TS Capital Partners, conduce o rundă de investiții de 4 milioane de euro în startup-ul Hunch, alături de co-investitorii Euroventures, North Base Media, SeedBlink și South Central Ventures.

Hunch, startup fondat în Belgrad Serbia, a dezvoltat o platformă de automatizare de marketing creativ care, pentru prima oară pe piață, îmbină o personalizare precisă a consumatorului, crearea mesajelor  dinamice pe scară largă, publicarea în timp real în social media, integrarea feed-urilor de produs și colaborare între branduri și agenții.

Cu ajutorul Hunch, brandurile și agențiile partenere pot să construiască și să livreze cu ușurință un set exponențial de experiențe personalizate pentru consumatorul final. Hunch permite companiilor dedicate consumatorilor să domine comerțul social cu ajutorul platformei sale care crește numărul de interacțiuni, conversiile, veniturile și valoarea clienților pe termen lung.Clienții Hunch au reușit prin intermediul platformei să livreze peste un miliard de creații personalizate și să lanseze peste 50.000 de campanii personalizate.

Abilitatea de a interacționa cu utilizatorii în moduri personalizate este critică pentru marketerii B2C. Totuși, acest țel a fost greu de atins din cauza creșterii rapide a mediului online, în condițiile în care consumatorii, produsele și seturile de date creative există în departamente multiple și blocate în așa-numite „silozuri informaționale”.

„Dezvoltarea platformelor noi de social media, precum Instagram sau TikTok, a adus companiilor  misiunea dificilă de a crea și de a livra într-un timp record un număr enorm de campanii creative, prin imagini și videoclipuri relevante, personalizate și contextualizate, pentru a rămâne competitive. Peste 100 de branduri globale și agenții din Europa, America de Nord, America Latină și Asia au apelat la Hunch pentru a livra campanii creative „la cheie” care au performanțe radical mai bune și care au adus venituri mai mari prin personalizare. Suntem încântați să avem Catalyst Romania și restul grupului de investitori alături de noi pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei care le va permite clienților noștri să-și crească veniturile mai rapid”, a declarat Sinisa Rakovic, fondator și CEO al Hunch.

„Hunch s-a poziționat ca un lider de piață în segmentul de personalizare dinamică a reclamelor pe mai multe platforme. Suntem impresionați de viziunea lor îndrăzneață de a revoluționa modul în care advertiserii interacționează cu consumatorii într-un mod precis și acționabil, într-o manieră transparentă și care încurajează protecția datelor utilizatorilor. Suntem încântați să fim partenerii lui Sinisa și a echipei Hunch”, a adăugat Sever Totia, Partener 3TS Capital Partners.

„Ne bucurăm să anunțăm cea mai mare rundă condusă de Fondul Catalyst Romania II până acum și prima investiție a fondului în regiunea SEE din afara României. Acest moment marchează un reper al cooperării între fonduri regionale, de asemenea cu SeedBlink, cea mai activă platformă de investiții în tehnologie din Europa Centrală și de Est”, a spus Marius Ghenea, Managing Partner al Catalyst Romania.

Ca pregătire a următoarei faze de creștere, Hunch a reușit să atragă doi experți importanți din industrie în Board-ul lor de directori. Rob Norman este fostul CEO al GroupM America de Nord, iar Craig Atkinson, fostul COO Tinuiti. Pentru a continua planurile de extindere în Europa și Statele Unite, compania va folosi investiția pentru a-și tripla echipa de vânzări și va investi în marketing.

Despre Hunch

Hunch este un furnizor de software de automatizare de reclame. Platforma sa end-to-end permite brandurilor și agențiilor să livreze milioane de asset-uri creative individualizate către canalele de distribuție relevante de social media. Peste 100 de clienți corporate folosesc platforma pentru a-și îmbunătăți conversiile și veniturile.

Despre Catalyst Romania

Catalyst Romania este un investitor recunoscut de venture capital pentru companii de tehnologie care au potențial de a ajunge lideri locali sau jucători globali. Catalyst a fost  managerul de Fond care a lansat, în 2012,  primul fond de private equity și venture capital destinat României și finanțat prin inițiativa JEREMIE. Catalyst Romania Fund II va viza de asemenea investiții în sectoare cu creștere rapidă, inclusiv Tehnologie&Internet, Media&Comunicații și Servicii de tehnologie. Catalyst Romania este afiliată 3TS Capital Partners, care sprijină echipa Catalyst și oferă suport în expansiunea internațională în Europa și SUA pentru companiile din portofoliu.. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați www.catalystromania.com. Catalyst Romania Fund II SCSp (“Catalyst Romania” sau “Catalyst Romania Fund II”) este un fond de investiții alternative administrat de Catalyst II GP S.à.r.l. acționând ca un administrator de fond de investiții alternativ, ambele companii fiind organizate în conformitate cu legea luxemburgheză.

Despre InnovFin Equity si JEREMIE Holding Romania

Catalyst Romania Fund II este susținut de (i) JEREMIE Holding Fund Romania, un program de investiții între FEI și Guvernul României prin care FEI acționează în numele și în beneficiul final al Guvernului României și investește refluxurile generate de operațiunile implementate în cadrul JEREMIE Holding Fund Romania în perioada de eligibilitate 2007-2013 și (ii) InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Instrumentelor Financiare Orizont 2020 și Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) înființat în cadrul Planului de Investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura un acces sporit la finanțare.

Despre FEI

Fondul European de Investiții face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa prin acces la finanțare. FEI dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. Prin rolul său, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Contact pentru mai multe detalii:

Alina Georgescu

ageorgescu@catalystromania.com

Catalyst Romania